Xhoffraix is het laatste dorp voor de Hoge Venen. Bushalte op 100 m. U bent op twee stappen van de prettige valleien Tro Marets, Du Baheyon en Warche waarin u de Rheinhardstein Kasteel, de Baheyon watervallen zult vinden.

Veel wandeltochten langs de Veense riviertjes (Eau Rouge, Hoegne, Helle, Rur, Warchenne) of op de bergkammen, padden van grote tochten, (GR14, GR 56, GR 57), de didactische route van Mont Rigi zullen u een unieke flora en fauna latten ontdekken.

Met de VTT (600 km van getraceerde routes + kaarten + GPS) of met 'cyclotourisme' (Netwerk Ravel Eurégio Fietstour) ontdekt u een unieke en wilde natuur, grote bossen, veel meren en stuwdammen (Robertville, La Gileppe, Eupen, Butgenbach).

Daar zijn veel sport en vrijetijdsactiviteiten mogelijk. (Qwad, Rail-Bike Sourbrodt, Paintball Chôdes, Bowling van Malmedy, Karting Eupen, Francorchamps of Saint-Vith, Kawaks Coo, Ulm, helikoptervulchten, luchtdoop, parachute, paardrijden en in de winter slee, sneeuwmoto en schaatsen tijdens de eindjaarfeesten.

Toerismehuis van de Oostkantons in Malmedy in de Blauwe Ardennen. Malmedy telt prachtige bezienswaardigheden: panorama van Falize, Baugnez Memorial, monumenten, bruggen, kleine kapellen en fonteinen die u kunt bewonderen tijdens uw 5 wandeltochten rond Malmedy of bij de gegidste stadrondleiding: route van de nagedachtenis...

Gelegen op enkele kilometers van Botrange (top van België, 694m) en van het natuurcentrum waarvan u het reservaat met een natuurgids kunt bezoeken, kunt u ook de ondergrondse galerijen van Recht, Plopsa Coo, de Spa Thermen en het Circuit van Spa-Francorchamps bezoeken.

Wintersporten: de skipisten van langlaufen op Mont Spinette, Xhoffrais en Botrange in de Hoge Venen of van alpineskiën op Ovifat. Buitensporten: VTT downhill 4X op de Ferme Libert met zijn legendarische wafels, het exterieurzwembad van Malmedy of het interieurzwembad van Eupen, Montjoie, Butgenbach of Saint-Vith.

Streek van jachten en vissen (meer of pond). Ook te bezoeken: La Roseraie Schmitz en de vaste planten Gabriel. Een beetje verder vindt u het wildpark van La Reid, Forestia en Le Monde Sauvage (de wilde wereld), de grotten van Remouchamps, Hall des Foires Malmedy Expo.

Carnaval van Malmedy, Laetare van Stavelot, de Feesten van Saint-Jean, Saint-Pierre en Saint-Martain, de Tribolèdje van de Koninklijke Waalse Club. Aan die traditionele feesten kunt u nog de volgende feesten toevoegen: feest van bloemen en tuinen, het lekkerbekdorp, de Kerstmarkt, en ook de betogingen rond de 21 juli, de omelet op 15 augustus.

Vergeet ook niet de span- en houthakkerwedstrijden, de wedloop van Tro Marets, de verschillende sportevenementen zoals berglopen, jogging en de Europese en Belgische VTT XC- Kampioenschappen, 4x, trial...

Met de feesten van Musique Vibrations, Francofolies, de Toneelfestivals in Stavelot, Spa. De Abdij van Stavelot, haar museum en tentoonstellingen.

De Kathedraal van Malmedy en de galerij van religieuze kunst in het oude klooster, de kunstgalerij van Maison Cavens en Gretedar, de Maison Vinette, het Carnavalmuseum, het Papiermuseum, en ook het museum Baugnez Hiver44.

Bioscoop Le Globe en gemeentelijke bibliotheek. Artiestententoonstellingen en ambachtsmannen van Malmedy, Concert van Malmedy muziekmaatschappijen, koren en fanfaren.

Een warme stad, veel winkels in het stadscentrum en in de commerciële zoning. Rommelmarkt elke vrijdagochtend en veel gezellige en leuke café's.

Ik raad u vooral het volgende aan: Place de Rome, Au Petit Chef en La Taverne de Rome, op Place Albert 1, Le Scotch Inn en La Maison de Charlotte, op Place Saint Géréon chez Alain et Erika. Gastronomie : Restaurant Ferme Libert, Ferme des Bruyères, Au Petit Chef, Au Plein Vent, la Casa Caira.

La Ferme Grodent, La Ferme Libert, la Framboiserie de Malmedy, la Brasserie de Bellevaux.

De Gonesse bakkerij en veel visteelten waarvan Mathonet dichtbij Ligneuville - hoofdstad van de forel.